Albim CUP

Představujeme účastníky: ŠK Slovan Bratislava

Představujeme účastníky: ŠK Slovan Bratislava

Také náš východní soused ze Slovenska bude mít na ALBIM Cupu 2016 své zastoupení a to v podobě nejúspěšnějšího celku své země. V Ústí nad Labem bude 10. - 11. září 2016 k vidění také akademie ŠK Slovan Bratislava!

 

 ŠK Slovan Bratislava je neúspěšnějším slovenským celkem. 24 mistrovských titulů z československé a později slovenské nejvyšší soutěže, 13x slovenský pohár a 5x slovenský superpohár. Nejvýznamnějším klenotem v síni slávy "Belasích" je pak zisk Poháru vítězů poháru v roce. Jedním z nejznámějších, či vůbec nejznámější, odchovanců je Peter Dubovský. Hráč, který v roce 1993 přestoupil ze Slovanu do nejslavnějšího klubu na světě. Realu Madrid, v jehož dresu odehrál 31 zápasů a vstřelil 2 branky. Bohužel, život tohoto skvělého fotbalisty skončil předčasně a to v 28 letech, při úrazu v Thajsku... I v součastnosti se však z Bratislavy dá dostat do světového fotbalu. Důkazem budiž přestup Marka Milinkoviče do tureckého Genclerbirligi. K současným oporám patří třeba Richard Lásik, Adam Zrelák, brankář Ján Mucha nebo Tamás Priskin, ostřílený útočník se zkušenostmi z Anglie (Watford, QPR, Ispwich), Walesu (Swansea), Rakouska (Austria Vídeň) nebo Ruska (Vladikavkaz).

Slovan své domácí zápasy na stadionu Pasienky (kapacita 11 591) a jako nejúspěšnější klub na Slovensku má k dispozici také dvě mládežnické akademie. Právě na stadionu Pasienky a také Ružinově, kde mají mladí slovenštví fotbalisté vše potřebné pro rozvoj jejich talentu.

 

 

Diskuze

Události

Žádné nadcházející události pro tento tým.
Fotbalová asociace České republiky
Nadační fond Severočeská voda
Ústecký kraj Město Ústí nad Labem Hotel a restaurant Větruše RD Catering Select JOMA Bílinská kyselka ELPRA UL LACASPORT Česká pojišťovna SENEKA Viererkette - gemeinsam stark

Počet návštěv: 152257
Posledních 30 dnů: 619 | Posledních 7 dnů: 114 | Poslední den: 10

© 2024 Albim CUP | Všechna práva vyhrazena | o.klic@fkusti.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne